Beschermingsbewind

Soms is iemand door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat om zijn of haar eigen financiën te regelen.  In dat geval kan beschermingsbewind misschien uitkomst bieden.

Beschermingsbewind is vooral bedoeld om iemand te beschermen. Dit zorgt ervoor dat anderen geen misbruik van zijn/haar situatie kunnen maken. Beschermingsbewind wordt ook wel bewind of onderbewindstelling genoemd. Een bewindvoerder beheert de inkomsten en zorgt er onder andere voor dat de vaste lasten op tijd worden betaald. Ook zorgt een bewindvoerder ervoor dat de kans op (nieuwe) schulden kleiner wordt. Kortom, een bewindvoerder regelt alle financiële zaken.

Beschermingsbewind moet aangevraagd worden bij de kantonrechter. Wanneer u zich bij finob aanmeldt, helpen wij u hierbij. De kantonrechter beslist of beschermingsbewind nodig is. Is dat het geval, dan kan finob het bewind gaan uitvoeren.

Wanneer u zichzelf of uw cliënt wilt aanmelden, kunt u bellen of mailen met finob. U kunt ook het aanmeldingsformulier invullen en naar ons mailen of opsturen. Wij zullen dan een afspraak met u maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Klik op de onderstaand link voor een kort filmpje over beschermingsbewind:

filmpje beschermingsbewind Rechtspraak